Projecten

  • Het refitten van TIRIONS

We zijn begonnen naast de reguliere winterstalling in samenwerking met zeilschool de morra met een groot project. We gaan namelijk gebruikte tirions compleet refitten, zo wordt de romp en het onderwaterschip kaal gehaald en opnieuw in de antifouling en de DD-lak gezet, wordt het dek volledig gereinigd en worden er reparaties en kleine aanpassingen in de constructie van de tirions gedaan. De tirions worden dus weer helemaal showroomklaar gemaakt.

We hebben meestal een gerefitte tirion op voorraad, maar we kunnen ook naar wens een specifieke tirion refitten.  Het onderwaterschip en de romp hebben meestal veel aandacht nodig, maar ook de binnenkant van de kajuit wordt schoongemaakt en/ of  geschilderd. Al het beslag wordt nagekeken en kan er weer tegen aan. U krijgt op een gerefitte tirion altijd een seizoen garantie. Bent u geïnteresseerd? bel naar 0515-559540 of mail naar info@sail-a-way.nl wees er snel bij dan kunt u nog een kleur voor uw tirion kiezen!

 

  • Een valk zonder kiel?

Een valk zonder een kiel gaat niet hij slaat dan meteen om ook zonder opgetuigd zeil. Toch is het iemand gelukt om de kiel van een valk af te varen en daarna door te varen.

Lastig te repareren
De romp van een valk heeft een bepaalde stijfheid zodat de boot optimaal zeilt met een gat is die stijfheid voor een groot deel weg. Als de kiel dan dus mist en er automatisch een groot gat over blijft is de stijfheid en stabiliteit dus weg. Doordat de onderkant van deze valk compleet open was gescheurd en de oorspronkelijke lijn van de boot niet meer te zien is was het lastig om dit te reparerende toch is het gelukt en zit de valk er weer als nieuw uit!

De plek waar de kiel hoort te zitten

De plek waar de kiel hoort te zitten

De valk krijgt weer een beetje vorm.

De valk krijgt weer een beetje vorm.

Helemaal dichtgemaakt en een nieuwe laag antifouling

Helemaal dichtgemaakt en een nieuwe laag antifouling

Met een nieuwe kiel is de valk weer klaar om jaren mee te gaan

Met een nieuwe kiel is de valk weer klaar om jaren mee te gaan!